torsdag 28 april 2011

Colslow med gulerot och fylld canolini





Riv 2 gulerøtter

Fin strimla 1/2 huvud vit kål

Fersk koriander

Fenkål 1 tsk

salt och svart peppar.

4 dl majonais eller du ser hur mycket du vill ha


Blanda allt sammen och la det trekka några timmar minst.



Perfekt till grillmaten i sommar

tisdag 26 april 2011

Indisk-insperert gryta med ris

800 gram ox eller lammekjött
2 lök
4 vitlöksfedd
3 ss finhackad ingefära
1 röd chili finhackad

2 burkar hermetiska tomater
2 ss garam masala eller i burk toros tikka masala sås
2 tsk mald koriander eller helst fersk
3 ts spiskummin mald
salt
5 dl vann

Klick turkisk yoghurt på toppen

Serveras med ris och fersk koriander

Nambröd er en deilig extra tillbehör man kan ha till

Stek kjöttet i en stekpanna. Kutt lök, chili, ingefära och stek mjukt. Ha i krydder, kjöttet och vatten.
Kok i 1 timme.

Ta i masala såsen och tomaterna och koka upp. Smaka och servera med en klick youghyrt. Den kan du oxå rörar i rett före serveringen.