fredag 11 mars 2011

Kladdig kaka med caramell och krem



Börja med att koka en burk kondensidert melk i 1 timme och låt avsvalna medans du lagar kakan.

Du trenger:
100 gram smör
2 st ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
50 gram mörk choklad (minst 60 % kakao)
ströbröd till formen
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med ströbröd.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
7. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
8. Häll all smet i formen och grädda 15-25 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
9. Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du tar på caramellen. Då är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.

Ha en fortsatt fin dag !!!!

1 kommentar:

  1. Når eg hadde praksis ved Lærdal sjukehus for lenge, lenge sidan var det to svenske sjukepleiarar der som vi studentane vart godt kjent med. Ein kveld dei kom på besøk til oss hadde dei med svensk kladdekake som eg enno kan kjenne smaken av på tunga når eg lukkar auga...vil du dele denne oppskrifta med oss?

    SvaraRadera