onsdag 7 september 2011

Scones och planläggning av 1 års jubileumet

Her var det dekket på med nybakade scone och massa massa mer gott tillbehör. Nu när hösten närmar sig och det blir mer til innomhus och till hushåldnings biten er scones en snabb och enkel ting man mixar i hop på 10 minuter.
Jag gjorde så här:
2 ½ dl hvetemel
1 dl sammalt hvete fin
1 dl sammlet rug grov
2 ts bakepulver
1 ss sukker
4 ss smør smeltet (kan bytas ut mot melkefritt)
2 dl melk eller vatten
30 gram russin
30 gram torkade tranbär
I ovn på 220 °C i 12 - 17 minutter.

Bland det tørre. Rør deretter inn smør og melk til en smidig deig. Kjevle eller kapp den ut til en ca 2 cm tykk leiv og stikk ut runde scones.
Stek scones midt i ovnen til de er godt hevet og gjennomstekt.
Server scones nystekte med forskjellig pålegg eller syltetøy.
Scones er velegnet til frysing. De tines best i ovn på ca 200°C i ca 5 minutter.

Här sitter vi hemma hos mig och planlägger 1 års jubilumet. Det blir goda tillbud fredag och lördag..........På söndag skall jag ha får i kål på no3 för det er det riktiga 1 års dagen.
Jöss vad jag har hamstrat seranoskinka. Tror jag må finna på något gott av dessa de nermasta dagarna :-) Kom och spis kom och spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar