Jag gjorde sås här:
ca 20 potatis
ca 4 dl melk
ca 6 ss smör
salt
vitpeppar
muskot mald
Skala och koka potatisen till de blivit mjuka och ha upp i en kenwood maskin eller liknande. Smelt smör och ha i kryddorna och mjölken. Vispa potatisen till mos och ha upp i mjölk och smör blandningen till det blir passande konsistens. Det kan variera beroende på potatis type. Jag vill helst ha ett ganska fast potatismos efter som jag spritsar det i formarna.
1 file vit fisk per person så jag hadde alltså 6 st fina fileer. Man kan ha vilken vit fisk som helst med utan ben och skinn.(anbefallar torsk eller helleflundra)
Vitvinsåsen:
1 ss smör till stekning
4 dl mjölk
2 dl flöte
2 ss hummerfond
dill
1/2 dl vitvin
vårlök eller purjolök
salt och peppar
citronsaft
vatten och mjöl eller maisena
Stek löken mjuk och ha upp i alla de andra ingredienserna. Koka upp och red den tjock.
Lägg fisken i en ugnssäker forma och spritsa potatismoset runt kanterna. Häll över såsen på fisken och gratinera i ugnen i ca 30-40 minuter till den fått en fin yta och fisken har blivit genom kokt. Servera till rivna morrötter och frisk sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar