lördag 27 augusti 2011

Födelsedags kalas med dinosaurie dilla :-)

Huff, här trodde jag att ja hadde tagit mig vatten över huvudet. Men SE det ser ut som en dinosaurie? :-)
Sån her gjorde jag det :

Antingen tar du en rund eller helst en hjerte formad ugnsform

Sett ugnen på 180 grader115 gram smör
2 stora ägg
240 gram vetemjøl
350 gram farin
85 gram kakaopulver
1 1/2 tsk bakepulver
1 1/2 tsk natron
1 tsk salt
1 1/2 dl melk
1 dl rømme
2 tsk vaniljeextrakt eller 3 tsk vaniljesocker
2 1/2 dl kokande vatten


Smör hjerte formen eller om du har en rund så har du bakepapir i bottnen. Pisk smör och socker mjukt och vitt. Tillsett äggen en i gangen. Sikt i kakao, mel, bakepulver, natron och saltet i en separat bolle. Ha den till sist i äggblandningen vexelvis som med melken. Ha i vaniljeextraktet och pisk gott sammen allt. Tillsett till slut det kokande vannet. Ha upp i formen och stek 30-35 minuter. Avkyl.


Dinosarie kaka:
1 st sjokolade kaka


140 gram sjokolade

6 ss smör2 korvar marsipan


Olika konditorferg som ni synes passar till anledningen

Smelt det sammen sjokoladen och smöret i 2 minuter i micron. Husk att ta 1 minut i gangen och rör sen vidare på 1 minute.Del kakan i 2 och sett den upp i mot varandra på det du skall servera kakan på. Bruk lite av glasyren till att lima dem sammen.
Ta en passe bit marsipan och form den till hale och truck den på plats bak kakens bakdel(om du brukt hjerte form skall halen varapå den tunnaste delen). Du kan laga piggar i stedent for marshmellow som jag har gjort på halen. Form oxå en bit till till huvud och pigger upp på ryggen. Form etterpå retsen av marsipanen till fötter och ansikte detaljer. Her er det bara att bruka fantasin. Som ni ser har jag denna gangen tagit kakerester och gjort piggar av men det blir heftigare piggar av att laga det av marsipan och sen dekka dem med sjokolade glayren.
Hell den lonkna/ljumna glasyren över kakan och låt det stivna. Blir det söl så ta den efter det stivnat över på ett nytt serveringsfat.
Da tror jag det var allt :-)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar