måndag 29 augusti 2011

Sjokolade och bringebær kaka

Deiliga sommar jordgubbar......


Oppskrift:


5,5 dl sukker
4 egg
5,5 dl mel
3 ss. kakao
1,5 ts. natron
1 ts. salt
2 ss. vanilje extract
1,5 ss. hvitvineddik
1,5 dl rapsolje eller matolja
4 dl surmelk
3 ss. rød konditorifarge

Varm ovnen til 185 C.

Hell egg og sukker i en bolle.
Miks godt i cirka 5 minutter.
Bland sammen mel, kakao, salt og natro.Nå har det blitt en fin eggedosis ( som har blitt ganske stiv pga sponge cake stabilizer)
Tilsett mel og kakaoblandingen i røra.

Tilsett hvitvinseddik.Det er hvitvinseddik og surmelk som gir en sånn fantastisk effekt når man tilsetter rød konditorifarge, noe du kommer til å se litt senerere.Tilsett så surmelk og rapsolje….

Miks dette også godt sammen.Nå er den fin og kremete, og det er på tide å tilsette rød konditorifarge. Skrap kantene i bollen godt før du mikser videre slik at du får med deg alt.
Tilsett konditorifarge, anbefaller konditorifargen “Red No Taste” som kommer fra Wilton.
Smør en form, jeg bruker 3 x 20 cm…. Och hell upp i röran .Inn i en forvarmet ovn på 175 C i cirka 50-60 minutter..
Jeg lot kakene hvile cirka 15 minutter før jeg tok dem ut av formene

Mellan lägg och tecke:
3,5 dl kremfløte
200 g mini marshmellows
350 g hvit sjokolade
1 ss. vanilje extract
50 g smør
400 gram bringe bär som du kokar upp och sen silar ut kärnorna.
2 gelantin blad som du lägger i kallt vatten
200 gram bringebär till att lägga i mellan kakbottnarna.





Hell smør i en stor kjele og sett platen på middels varme. Tilsett med en gang hackad sjokolade..og rør godt.Rør godt hele tiden til alt er godt smeltet. Ta gelantinen och putt i bringebär såsen. rör gott så gelantinet smeltet och rör in i sjokolade sausen.
Tilsett mini marshmellows.Rør godt hele tiden med en balongvisp.Tilsett så vanilje extract.Rør godt til alt er helt smeltet.Sett det til side en liten stund, og under tiden pisker du opp kremfløten.Tilsett sjokoladesausen, litt om gangen.




1 sats med grundoppskrift med mellnlägg/täcke till kaka ( se oppskrift over )
600 g philadelfia kremost
1 vaniljestang
Jeg bruker denne philadelfia kremost som du ser på bildet, sett den gjerne i romstemp. 2 timer før du skal lage frostingen.

Det blir lettere å mikse den om du gjør dette.Hell philadelfia kremosten i en mikserbolle sammen med frøene som du har skrapet ut av vaniljestangen.Miks det godt sammen.Dette skal mikses til du får en kremete og fin konsistens.Tilsett sjokolade "kremen"du lagat sen inan i 2 eller 3 omganger.Miks dette godt videre.Nå har du en silkemyk og fin frosting….som forøvrig smaker himmelsk godt.
Lägg lag i mellom bottnarna och fördela resten runt och uppå kaka. Ta bringebär helst ferska att pynta kakan med.

Låt stelna helt och njut!!!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar