måndag 19 september 2011

Bursdags kake

En av mina nydligaste kaker jag bakat tror jag.
Och inte minst såååå god.....

Här er bursdags kakan som ser lite mer delikat ut en den på blogg inlegget nedan :-)Så här gör du:

kake bunn i 2 fyrkantig form som er ca 20*30 hadde jag

230 g mørk sjokolade
150 g sukker
12 store egg
6 dråper sitron saftSmelt sjokoladen i mikro cirka 1-2 minutter.Ta det ut etter 30 skunder , rør noen ganger, og varm det litt til.Når sjokoladen er smeltet settes den til side til den er "avkjølt"rums temp. ( men fortsatt flytende)
Separer eggeplommene fra eggehvite. Hell sukker ( bortsett fra 4 ss sukker som du sparer til piskingen av marengsen) i en bolle sammen med eggeplommene. Pisk dette i cirka 5 minutter til du får en fin og fluffy eggedosis.
Den smeltede sjokoladen som er litt kald, men enda flytende, tilsettes i eggedosis røra. Miks dette i noen minutter til alt er godt blandet. Pisk eggehvite sammen med de 4 ss sukker som du la til side tidligere, og tilsett noen dråper sitronsaft. Ikke pisk det alt for lenge.Bland marengsen i sjokolade/eggedosis røra. Jeg bruker idag 2 firkantet form ( 20×30), men du kan bruke hvilken form du syns er best. Jeg har bakepapir i den slik at det blir enkelt å løfte ut kaken etter at den er ferdigstekt.
Stek i 160 grader i ca 30 minuter

Formasjen:
Jordbær & bringebærmoussé:

100 g ferske jordbær eller bringebær
3 ss sitron juice
4 gelatin blad
2 dl sukker
4 dl kremfløte
Varm bringebær eller jordbær i en kjele sammen med sitron juice og 1 dl sukker i cirka 5 minutter. Legg gelatin bladene i kaldt vann i 5 minutter. Etter 5 minutter tar du gelatin bladene ut av vannet, presser alt vann ut og legger dem i bringebær / jordbær røra. Fjern kjelen fra platen med en gang. Rør det godt sammen og la det hvile litt slik at røra blir stivere. Pisk opp kremfløte sammen med sukker og rør forsiktig inn bringebær/ jordbær røra.
Sedan tar du bort en av bunnerna i fro formen sin. Lägg på nytt bakepapir och snu en av bunnerna upp och ner så den torra sidan kommer ner. Lägg på ett lag med formasje/mousse. ta över den andra bunnen och sen resten av mousen upppå på toppen. låt stelna i minst 2 timmar före servering....nam nam

1 kommentar:

  1. Hei!
    Hvor mange grader og hvor lenge skal bunnene stekes?

    SvaraRadera