Chokladmoussetårta på knäckig valnötsbotten
12 – 14 bitar stora
Botten
400 g valnötter
250 g smör
Rosta och grovhacka valnötterna i ugnen, ta bara någon minut. Smält smöret och blanda med nötterna. Häll i en rund bakform med löstagbara kanter eller bara kanter och lag den direkt på serverings tallriken, ca 26 i diameter(höga kanter, eller halvera reseptet) och tryck till nötblandningen. Låt stå i kylen medans du gör chokladmoussen.
Chokladmousse
500 g mjölkchoklad
500 mörk choklad
350 g rumstempererat smör
5 dl strösocker
12 ägg
2 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Smält all choklad i mikron eller över vattenbad. Vispa det mjuka smöret med socker tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt äggen och vispa i ytterligare 2 minuter.
Vispa ner den smälta chokladen, vaniljsocker och grädde i äggsmeten och vispa i 2 minuter.
Ta ut formen ur kylen och bre på moussen, låt stå i kylen i minst 3 timmar. Lossa kakan ur formen och skär ev bort överflödigt stelnat smör. Flytta tårtan till ett fat, garnera med bär, grädde o choklad.
Insperasjon i fra:http://www.bagerskan.se/
Mmmm, denne såg utruleg god ut:o) Skal definitivt prøvast her i heimen!!
SvaraRaderaåh, nam! Er den på No3? :)
SvaraRaderaJepp den er på no3 :-) super duper god.
SvaraRaderaDen där kan jag tänka mig är riktigt, riktigt god! Nu blev jag väldigt sugen på något gott :D
SvaraRadera