tisdag 19 juli 2011

Oreokaka med vit sjokolade mouse

Trenger:

Bunn:

250 g oreokjeks

150 g smör

Ostkremen/mousen:

400 gram philadephia

2,5 dl flöte

250 gram vitsjokolade

100 gram socker
2 tsk vaniljsocker

2 plater gelantinblad

100 gram oreokjeks

(smelt 50 gram sjokolade med 50 gram smör i mikron och ringla över till pynt. Ta och kneck 10 oreokjeks och och servera)


Gör så här:

Smula kjeksen och ha i det smelta smöret. Tryck i i en springform med papper under.


Blötlägg gelantinet i kallt vatten. Bland Philiadelphilan, flöten, sockret och vaniljsockret till en luftig massa. Lös upp gelantinet i varmt vatten ca 1/2 dl. Smelt den vita sjokoladen.Rör i gelantinet sen den smelta vita sjokoladen ner i ostkremen. Grovhacka 100 gram kjeks och ha uppi .Hell smeten över bunnena och låt stelan minst 8 timmar. Garnera med sjokolade smeten som står beskrevet ovan och oreokjeks.





Deilig deilig kaka

1 kommentar: