onsdag 12 oktober 2011

Donuts sukses :-)

Se pa de lyckliga:-)


Jag kommer inte säga dera uppskrift men den jag och Natalie provade och som er på bilderna er som så:

5 dl melk
135 gr smør
150 gr sukker
1 ts salt
1 pk tørrgjær
4 egg (pisket sammen)
1000 gr hvetemel
1/4 ts revet muskatnøtt

1 tsk kardemomme

2 tsk vaniljsocker
1 apelsin

Kok opp melk i en kjele , trekk av platen og tilsett smør, salt, rivet skal i fra 1 apelsin og 1 ts av sukkeret. Rør til smøret har smeltet og la det så avkjøle seg.


Når melkeblandingen har kommet under 37C ,så blandes det med resten av sukkeret, gjær, egg, muskatnøtt/kardemomme og halvparten av melet til en jevn røre.
Når du har fått røren jevn og klumpefri tilsettes resten av melet. Deigen skal nå eltes i minimum 5 minutter. Deien skal være ganske klissete.

Heves på et lunt sted i 1 – 1,5 time.

Når deigen har hevet til i hvert fall dobbel størrelse kjevles den ut til ca 1 cm tykkelse (gjerne i 2 omganger) og så bruker man enten en donut kutter slik som dette eller så kan du bare bruke en stor kopp og en eplekjærneutsikker. Jeg prøvde først å bruke en smultring utsikker men jeg synes det ble feil dimensjoner. Donuten skal være kraftigere enn det smultringene er!


Donuten skal nå heves på nytt i 30 – 45 minuter

Mens de heves kan du jo lage sjokoladeglasuren jeg brukte på mine ( den er virkelig å anbefale!)
Du trenger da:


75 gr smør
260 gr melis
1,5 ts vanilje essens
115 gr melkesjokolade
4 – 6 ss varmt vann eller esspresso


Smøret smeltes i kjele, ta så kjelen av platen og ha i hakket sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Pisk inn melis og vanilje essens. Glasuren er nå ganske hard, så ha i en ss varmt vann av gangen til ønsket konsistens. Nå kan kjelen settes tilbake på platen med laveste tempratur.


Når donuten har hevet i 30 – 45 minutter skal de frityrstekes i olje uten noen fremtredene smak ( f. eks solsikkeolje) på 185C. En bra metode for å sjekke om oljen er varm nok er å bruke en tørr tresleiv i oljen. Dersom det bruser er den varm nok. Som alltid ved frityrsteking så må man være forsiktig! Fyll aldri kjelen / frityrgryten mer enn halvfull med olje og ha alltid et lokk som passe til kjelen tilgjengelig! Dersom det begynner å ryke gråhvitt av oljen så fjern den straks av platen og skru ned varmen! Og snu aldri ryggen til når du friterer mat!


Donutsen stekes 1-2 minutter på hver side, legges så på tørkepapir til den er litt avkjølt så dyppes den ene siden ned i den lunkne sjokoladglasuren.


Og så når alle er ferdig stekt og glasert så er det bare å sette seg ned med kaffekoppe og nyte resultatet. Donuts er best når de er ferske!
2 kommentarer:

  1. mmm denne oppskriften må jeg prøve ut en dag...så utrolig gode ut:)

    ha en fortsatt fin uke
    Ann-Charlotte

    SvaraRadera