onsdag 12 oktober 2011

Donuts sukses :-)

Se pa de lyckliga:-)


Jag kommer inte säga dera uppskrift men den jag och Natalie provade och som er på bilderna er som så:

5 dl melk
135 gr smør
150 gr sukker
1 ts salt
1 pk tørrgjær
4 egg (pisket sammen)
1000 gr hvetemel
1/4 ts revet muskatnøtt

1 tsk kardemomme

2 tsk vaniljsocker
1 apelsin

Kok opp melk i en kjele , trekk av platen og tilsett smør, salt, rivet skal i fra 1 apelsin og 1 ts av sukkeret. Rør til smøret har smeltet og la det så avkjøle seg.


Når melkeblandingen har kommet under 37C ,så blandes det med resten av sukkeret, gjær, egg, muskatnøtt/kardemomme og halvparten av melet til en jevn røre.
Når du har fått røren jevn og klumpefri tilsettes resten av melet. Deigen skal nå eltes i minimum 5 minutter. Deien skal være ganske klissete.

Heves på et lunt sted i 1 – 1,5 time.

Når deigen har hevet til i hvert fall dobbel størrelse kjevles den ut til ca 1 cm tykkelse (gjerne i 2 omganger) og så bruker man enten en donut kutter slik som dette eller så kan du bare bruke en stor kopp og en eplekjærneutsikker. Jeg prøvde først å bruke en smultring utsikker men jeg synes det ble feil dimensjoner. Donuten skal være kraftigere enn det smultringene er!


Donuten skal nå heves på nytt i 30 – 45 minuter

Mens de heves kan du jo lage sjokoladeglasuren jeg brukte på mine ( den er virkelig å anbefale!)
Du trenger da:


75 gr smør
260 gr melis
1,5 ts vanilje essens
115 gr melkesjokolade
4 – 6 ss varmt vann eller esspresso


Smøret smeltes i kjele, ta så kjelen av platen og ha i hakket sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Pisk inn melis og vanilje essens. Glasuren er nå ganske hard, så ha i en ss varmt vann av gangen til ønsket konsistens. Nå kan kjelen settes tilbake på platen med laveste tempratur.


Når donuten har hevet i 30 – 45 minutter skal de frityrstekes i olje uten noen fremtredene smak ( f. eks solsikkeolje) på 185C. En bra metode for å sjekke om oljen er varm nok er å bruke en tørr tresleiv i oljen. Dersom det bruser er den varm nok. Som alltid ved frityrsteking så må man være forsiktig! Fyll aldri kjelen / frityrgryten mer enn halvfull med olje og ha alltid et lokk som passe til kjelen tilgjengelig! Dersom det begynner å ryke gråhvitt av oljen så fjern den straks av platen og skru ned varmen! Og snu aldri ryggen til når du friterer mat!


Donutsen stekes 1-2 minutter på hver side, legges så på tørkepapir til den er litt avkjølt så dyppes den ene siden ned i den lunkne sjokoladglasuren.


Og så når alle er ferdig stekt og glasert så er det bare å sette seg ned med kaffekoppe og nyte resultatet. Donuts er best når de er ferske!




3 kommentarer:

  1. mmm denne oppskriften må jeg prøve ut en dag...så utrolig gode ut:)

    ha en fortsatt fin uke
    Ann-Charlotte

    SvaraRadera
  2. If you're trying to lose fat then you absolutely need to start following this totally brand new custom keto meal plan diet.

    To create this keto diet, certified nutritionists, fitness trainers, and cooks united to develop keto meal plans that are powerful, painless, money-efficient, and delightful.

    From their grand opening in early 2019, 1000's of individuals have already transformed their body and health with the benefits a certified keto meal plan diet can offer.

    Speaking of benefits: clicking this link, you'll discover 8 scientifically-tested ones provided by the keto meal plan diet.

    SvaraRadera