onsdag 10 november 2010

Stekt lax på tomatsås och sparris bedd med ris

Här har vi Vibekke, en energisk/flink ansatt på No3. Hon är en av No3 kaffe experter.....
Vi gleder oss alla till kaffe kurset den 30/11. Så alla som vill ha en experts expert lagad kaffe kan komma inom den 30/11 mellan 10-14 så skall han visa hur det går till.

Jenterna i klädes butiken No3 kommer oxå var till stedet och få en liten inblick i hur kaffen best lagas. Driver du och provar kläder och barnet/manen börjar att gnälla är det bara att knipsa med fingrarna och jenterna löper och beställer/lagar en kaffe/kakao till dem/er......kan det bli bättre.


I dag skall jag och Beate kosa oss med mat och dryck :-)
Salma lax 1 st "liten"
olja
sesamfrön
4 aspargis stenger

Stek laxen på båda sidorna sammen men aspargis och sesamfrön och lägg till sidan. Salta lite.
Skall ha i hyllorna:
1 burk krossade tomater
färsk Koriander
1/2 ss socker
1 nypa salt och peppar
1 klyfta vitlök
1/2 lök
cayenpeppar
Hacka vitlöken och löken och fräs i några sekunder i oljan och ha sen upp i krossade tomaterna och resten. Koka upp och ha i en ugnssäker form och lägg på laxen och aspargisen. Sett in i ugnen i 15 minuter på 180 grader.
Till detta servarar jag ris




På Torsdag öppnar jag med deiligt tapas igen (:-) Jag jobbar på torsdag och fredag kväll om ni har vägarna förbi /:-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar