fredag 19 november 2010

Tikka korma och de nya barstolarna i från tolix


Tikka Korma

To løk
3-4 fedd hvitløk
4 dl mat youghurt
3 dl fløte


4 kyllingfiller
2-3 ss Vindalo paste (finnes i en del asiatiska butiker i Oslo och även kan man komma inom mig och köpa något liknande som jag brukar men jag brukar dubbelt så mycket av min favorit)
4 ss mandler
Fersk koriander
Fersk ingefær
Salt

Bland løk, hvitløk, youghurt, fløte, Vindalo paste, mandler, koriander, ingefær og salt i en blender/food prosessor.
Stek kyllingen i biter eller i ugn före och skiva upp den i terningar.
Ha alt sammen i en gryte, kok opp, kok lett (ikke på høy varme)en liten stund og server 

Tilbehør:
Mangochutny
Raita:
4 dl youghurt
4 dl vann (eller mindre, ikke for tynn)
Dahivada raita massala krydder (lilla pakke)
salt

Ris:
Jasminris blandet med stekte spisskumfrø 1 ss
Salt
Olje





Här ser ni de nya stolarna jag har vid fönster bordet. Här sitter man med flott utsikt över en av de mest trafikerte vägarna i Gjøvik. Kommer man alena så är det alltid hyggeligt med ett fönster bord. Och att stolarna är underbara att sitta på är ju bara ett plus. Vi har massa aviser och blader som man kan läsa i under besöket.

2 kommentarer:

  1. åhhh det så fint ut å sitte i vindu hos deg. Jeg kommer en tur neste uke, bare alle barna blir friske. God helg.

    SvaraRadera