tisdag 30 november 2010

Marshmellows i fina färger

Dessa tyckte jag var gör kula att laga. Gud vad kul och så läckra de ser ut i kak disken.
Något till både sötsugna vuxna och barn.


Marshmellows:
- 9 pl gelatin
- 450 gr sukker
- 1 ss glukose (detta kan man köpa på olika nettbutiker eller komma inom mig så kan jag köpa det till er)
- 2 store eggehvitter
- (1 ts vaniljesukker) eller jag brukar oxå vaniljextrakt
- 200 ml vann
- 140 ml vann eller 140 ml bærpure` (kan vara mosade bringebär som du silat bort fröna)
Sukker, glukose og 200 ml vann kokes opp til 127 ° C. (graderna är faktiskt inte så nöje. Men att hålla temperaturen där omkring, bör det för att få best resultat)

Gelatin legges i bløt i 140 ml vann / fruktpurre`.
Eggehvitene piskes halvstive i.
Den bløtlagte gelantinen og væsken spees i det 127 ° C varme blandingen under visping, tilsett oxå eventuell färg du vill ha på godiset :-).
Spe med eggehvitter i væske under kraftig pisking (mixer), det hele piskes kaldt.

Melismix lages, her blandes 50/50 melis og maizenna.
Strø tykt lag med melismix i form.
Hell på smeten., stryk det ut. Pudre toppen med melismix. Sett formen kjølig i en time. Kutt i biter, og vend snittflatene i melismix

3 kommentarer:

  1. mmmmm ble skikkelig godtesugen nå..... :-D

    SvaraRadera
  2. Disse så virkelig gode ut.. Mmmmm :0)

    SvaraRadera
  3. Dette så jo absolutt fantastisk ut:) Bør nok komme meg over Mjøsa for å smake.......

    SvaraRadera