3 Lunchen i dag. I dag har det gått undan på köket. Jag har exprementerat massor och i morgon kommer det havre kex och sen makroner ........massa fina resept att bjuda på.....FRAM MED MIXEN nu skall det bakas i heimen
Granola lagade jag så här.
Blanda i en bolle:
Granola lagade jag så här.
Blanda i en bolle:
1 dl matolja eller solsikkerolja....i alle fall en neutral och inte olivenolja
100 g honung
100 g sirap ljus
2 tsk vaniljextrakt
120 g bruntsocker(sånt irich socker som är klibbigt)
Blanda sammen detta.
Vill du ha fersk kokosnöt i kan du laga 3 små hål i kokosnöten och få ut all saft och steka på 200 grader i 25 minuter och rör var 7 minut ca...där efter kan du dela den och riva eller hacka den.
eller juksar du och köper ferdig riven. Jag juksar inte :-)
Blanda.
370 g havregryn(kan bruka glutenfri)
2 tsk kanel malen
1 tsk salt
sen gör du:
200 gram mandlar som jag ristar och kör i en foodprosessor lätt
blanda det med kokosen
200 g tranbär
Blanda i havregryn mixen med oljeblandningen och blanda det gott. Ha på en plåt med bakplåtspapper och stek på 170 grader i 20 minuter.
Avkjyl och ha i tranbären, mandlarna och kokosen. Du kan bruka fantasin av vad du vill ha i. Jag fick lust på mango till i morgon.
Servera med yoghurt eller cultura och friska bär och frukter.
Jag hadde oxå lite sjokolade i hehehe
100 g honung
100 g sirap ljus
2 tsk vaniljextrakt
120 g bruntsocker(sånt irich socker som är klibbigt)
Blanda sammen detta.
Vill du ha fersk kokosnöt i kan du laga 3 små hål i kokosnöten och få ut all saft och steka på 200 grader i 25 minuter och rör var 7 minut ca...där efter kan du dela den och riva eller hacka den.
eller juksar du och köper ferdig riven. Jag juksar inte :-)
Blanda.
370 g havregryn(kan bruka glutenfri)
2 tsk kanel malen
1 tsk salt
sen gör du:
200 gram mandlar som jag ristar och kör i en foodprosessor lätt
blanda det med kokosen
200 g tranbär
Blanda i havregryn mixen med oljeblandningen och blanda det gott. Ha på en plåt med bakplåtspapper och stek på 170 grader i 20 minuter.
Avkjyl och ha i tranbären, mandlarna och kokosen. Du kan bruka fantasin av vad du vill ha i. Jag fick lust på mango till i morgon.
Servera med yoghurt eller cultura och friska bär och frukter.
Jag hadde oxå lite sjokolade i hehehe
Den granolaen din var FANTASTISK god.. og med de friske fruktene!! YAM YAM :-)
SvaraRadera