2 laxfileer helst utan skinn
300 g jordskokker
2 ss smör
ca 1 dl flöte
salt
salt
Goda grönsaker till steking och sherrytomater
3 potatis
Gör så här:
Klyfta potatisen och laga klyftpotatis i ovnen. Jag steker med olja och salt i 200 grader ca 25 minuter.
Skrella jordskokkerna och koka dem mjukt med saltatvatten. Putt dem i en foodprosessor och gör mos av dem. Tunna ut moset med smör och flöte.
Stek laxen med salt och peppar i ca 10 minuter på 200 grader. Tima in det så potatisen är ferdig samtidigt.
Kutt grönsaker och stek i olja eller smör med salt.
Servera och njut.
Detta var lördagsmiddagen i går och det var sjukt gott.
VIlken fin blogg du har! Jag är jätteglad att jag hittade hit! Allt ser ju så himla gott ut, blir ju sugen att testa allt på en och samma gång :) Din blogg bara måste jag spara så jag inte tappar bort den!!
SvaraRaderaTack för inspiration :)