måndag 21 februari 2011

Macarons och ännu en dag med våffel katastrof....


Här är Nina med sin granolis lunch :-) Fa#¤#der så gott alltså .


Da var det en ny berta som skulle pröva sig på mixmastern min.......Och jag stod i min egna lilla macarons verden och exprementerade. Men slut resultatet blev en
super fin blogg sin resept.Country Lemon Macarons:

110 g mandel mel (mandler jag kör i en food prosessor)
200 g melis med jordgubbsmak
90 g eggehvite (cirka 3)
30 g sukker
revet skall fra en sitron


Begynn med å helle mandelmel og melis i en bolle.
Bland i smårevet skall av en sitron i samme bolle.

Videre trenger du 30 g sukker og eggehviter. Det er viktig at eggehviten har stått i romstemp i ca 12 timer før du lager disse macarons. (har skippat det och det gick bra utan att de var rumstempererte)
Hell eggehvite i en ren mikserskål og miks dette godt sammen. Når det begynner å skumme er det på tide å tilsette sukker. Tilsett sukkeret litt etter litt. Miks det hele videre til du får en flott marengs. Jeg bruker en slikkepott og rører litt i marengsen..

Med macarons skal du ikke ha for tykk røre, men heller ikke for flytende…den skal være akkurat passe tykk
Nå er det på tide å tilsette mandelmel blandingen och blanda gott. Jeg bruker en stor rund tipp og en engangs sprøytepose.

Setter den i et glass for at da blir det lettere å fylle den med røra . Sprut ut små klikker på bakeplaten ( store som 5-kroninger). La dem hvile i cirka 30 minutter før du setter dem i en forvarmet ovn.

Disse macarons steker jeg på 160 C i cirka 18 minutter. Det avhenger litt fra ovn til ovn, så pass godt på dem .

OBS! for at disse ikke skal sprekke på toppen, plasser en ekstra bakeplate under bakeplaten, og ikke bruk luftovn! Disse var i ovnen i cirka 18 minutter. La dem hvile litt mens jeg viser dere hvordan kremen lages som skal være til fyll i disse macarons.

Lemon Swiss Meringue Buttercream:
2 eggehvite
115 g sukker
1/4 ts. salt
1/8 ts. vinsten
226 g smør
1 ts. vanilje extract
3 ss. sitron saft
2 store sitron (revet skall)
Hell sukker, eggehvite,salt og vinsten i en skål..

Har du ikke vinsten kan du utelate det, eller så kan du bruke noen dråper sitron saft. Sett bollen over en kjele med varmt vann og visp det med håndmikseren. Visp helt til du får en jevn og fin marengs. Tar cirka 5 minutter
Hell marengsen i mikserbollen sammen med revet sitronskall og sitron juice. Så er det bare å mikse dette godt sammen. Tilsett så det myke smøret litt og litt under tiden du mikser..
Når macarons har blidt kalde smører jeg et tynt lag på den ene og topper med den andre macarons

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar