Dessa här har jag fått inspirasjon i från ANJA i oslo :-)
1,2 dl mel
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
220 g usaltet smør rumstemperert (jeg brukte vanlig smør, og droppet saltet)
2,5 dl brunt sukker (du kan gjerne bruke mindre)
2,5 dl hvitt sukker (du kan gjerne bruke mindre)
2 store egg
7 dl havregryn
2 dl torkade tranbär eller russin
Sett ovnen på 180 grader.
Rør smør og sukker mykt og porøst, rør inn egggene, ett om gangen.
Bland mel, bakepulver og salt, og rør dette inn i smørblandingen. Rør inn havregryn og tranbär/rosiner.
Legg 12 store klumper av deigen (ca. 3 spiseskjeer hver) med god avstand på bakepapir. (I vanlig ovn passer med 4-6 kjeks pr. bakeplate.) Stek litt under midt i ovnen i 20 minutter, til kantene er gyldenbrune. Dra hele bakepapiret over på en rist for avkjøling.
1,2 dl mel
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
220 g usaltet smør rumstemperert (jeg brukte vanlig smør, og droppet saltet)
2,5 dl brunt sukker (du kan gjerne bruke mindre)
2,5 dl hvitt sukker (du kan gjerne bruke mindre)
2 store egg
7 dl havregryn
2 dl torkade tranbär eller russin
Sett ovnen på 180 grader.
Rør smør og sukker mykt og porøst, rør inn egggene, ett om gangen.
Bland mel, bakepulver og salt, og rør dette inn i smørblandingen. Rør inn havregryn og tranbär/rosiner.
Legg 12 store klumper av deigen (ca. 3 spiseskjeer hver) med god avstand på bakepapir. (I vanlig ovn passer med 4-6 kjeks pr. bakeplate.) Stek litt under midt i ovnen i 20 minutter, til kantene er gyldenbrune. Dra hele bakepapiret over på en rist for avkjøling.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar