måndag 22 februari 2010

Bakpotatis och havre kakor till lunch i dag

Bakpotatis med gojs .....

Bakpotatis
Olja eller smör att steka i
Purre
Majs
Bacon
Salt
Rømme


Putt baka potatisen i ugnen i ca 40 min på 200 grader.

Stek purjolöken, majsen och baconen i smör eller olja och salta vid behov.


Del potatisen och klicka i en stor klick med rømme. Ha upp i fyllen, så är det bara till att äta. Detta var smarrig lunch asså
:-)


Havrekakor:
ca 15 kakor

3 dl store havregryn

3 dl hvetemel eller speltmel

1,5 dl brunt socker

1 ts kanel

1 ts hjortetakksalt

150 g smör

0,5 dl melk

2 dl russin

1 dl tranbär

Kör allt det torra i en maskin. Inte visp helst bakkrok. Smält smör och ha upp i hjortetakksaltet. Ha upp i smör och salt blandningen , melken och "frukterna" i dem torra ingredienserna. Blanda gott. Rulla bollar och tryck till lite för gräddningen iugnen. grädda dem i 175 grader i 5 minuter. sen 125 grader i 15 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar