Vet att det är många som väntat på detta reseptet, så nu kommer det. Håll i dig Anja....
Suksessterte
Gör så här:
250g malte mandler
250 g melis
5 eggeviter
Fyll:
5 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g socker
150 g smör(rumstemperet, ta gärna ut dagen före)
1 ts vaniljsocker
Pisk äggvitorna lett och blanda in melis och mandlarna. Fördel massan i en form som du kledd med bakpapper och grädda i ugnen på 180 grader i ca 25 minuter. Rör sammen fløte, eggulan, socker i en kjele och värm upp försiktigt. Omröres hela tiden med en balongvisp och tas snabbt av plattan när den blivit tjock(får inte koka). Ställ den i kylen och låt svalna till rumstemperert. Smöret skall oxå hålla rumstemp för att kunna smidigt röra in smöret i äggulekrämen, samt vaniljsockret. Lägg fyllen på mandelbottnene som du vänt upp och ner så den "torra" sidan kommer ner mot serveringsfatet och lägg krämen på den "fuktiga" sinan.
Vaniljkakor
FOr en herlig blogg! Hege
SvaraRadera