måndag 1 februari 2010

Makroner i alla färger.

Makroner och Choklad biskvier Blir nästa prosjekt i kafen. Jag kommer även sälga dem i st vis eller färdig packade i selofan påsar.

I dag skulle vi gått längdskidor men blev vist -20 grader och då stannar vi inne.
I dag skall jag och Beate på konsert på HUSET där alla intekter går till Haiti. Jag/Peders fristelser har skenkt ett gåvekort till budgivningen.Kontakta Einar S ang bud :-)

100 g finmalte mandler uten skall
180 g siktet melis
80 g eggehvite
1 ss sukker
Ca. 30 dråper rød konditorfarge

Bland malte mandler med melis
Visp eggehvitene, og tilsett 1 ss sukker mens du visper fram til marengs
Ha i konditorfarge hvis du ønsker
Vend mandelblandingen inn i marengsen
Ha massen i en sprøytepose med rund tipp
Sprøyt på bakepapirkledde stekebrett store som 20-kroninger
La makronene hvile en time på brettene til de har stivnet. Slik unngår du at de sprekker
Stek midt i forvarmet ovn ved 175 °C i ca. 11 minutter
Avkjøl på platen
Smørkrem

30 g eggehvite
2 ts sukker
140 g sukker
3/4 dl vann
150 g romstemperert smør i små terninger

Visp eggehvitene, og tilsett 2 ts sukker mens maskinen går
Kok opp sukker og vann til alt sukkeret er oppløst
Hell avkjølt sukkerlake over eggehvitemassen mens du visper
Ha i litt smør av gangen når massen har blitt avkjølt
Det kan se ut som smørkremen skiller seg, men visp videre til den blir glatt og luftig
Legg to og to makroner sammen med en klatt smørkrem mellom

Oppbevares kjølig i luftett boks.

1 kommentar: