måndag 8 februari 2010

Romantik på alla hjärtans dag.

Vad vore inte mysigare än att vakna till några gelèhallon hjärtan eller tryffel på sängen.....Och blommer. Jag älskar att få blommor. Där har killar något att lära sig, man får det allt för sällan. Tänk så mycket bråk de skulle slippa av att bara svepa inom blomm butiken en gång i halv året. Någon som håller med mig?


Kockens kommentar:
Grymt goda och enklare än man tror. Tänk på att isformar från t.ex IKEA rymmer mer gelé och då får man nästan dubbla receptet för att få ett par nävar godis.


6 st gelatinblad
200 gram frysta hallon
1 dl socker
50 gram glukos / vit sirap
Tillbehör
hjärtformar
strösocker
citronsyra
neutral olja

Gör så här
1.Tina, mixa hallonen med en stavmixer och passera genom en sil. Mät upp mängden och tillsätt vatten upp tills det blir 250 gram.
2.Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda glukos/sirap, socker och hallonpuré i en tjockbottnad gryta. Koka upp till 120 grader, pensla grytkanten med kallt vatten så att sockret som fastnat försvinner. Krama ur gelatinbladen och smält i gelén.
3.Olja godisformarna eller mjuka isbitsformar, vänta tills gelén kommer under 70 grader, fyll formarna och låt stelna i kylskåp.
4.Sen måste du bestämma dig, om du vill ha blanka fina hjärtan (genom att använda lite lite olja) eller läckert söta sockerhjärtan. Om du vill kan du blanda sockret med en nypa citronsyra och då får du lätt syrliga godisar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar