söndag 28 februari 2010

Kikärt gryta med ingefära och koriander


Min för tillfället best sälgare i kafen!
Den tar dig max 15 minuter att laga.

1/2 röd chili
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 cm skalad och riven ingefära
1 burk kikärter 400g i vatten inte torra(de måste i så fall ligga i vatten 12 timmar före användning)

2 msk olja
1 msk curry
1 burk kokosmjölk 400 g
2 msk kycklingfond
100 g färsk spenat
1 lime frukt
salt
1/2 planta koriander eller 2 msk i från burk
Gör så här :
Hacka chilin. Skala och hacka löken. Skala och pressa/skiva vitlöken. Skala och riv/skiva ingefäran.
Skölj kikärterna i kallt vatten, låt rinna av.
Fräs chili, vitlök och ingefära i olja. Dofta över curry. Blanda ner kikärterna och häll i kokosmjölken och fonden. Låt koka upp och sedan puttra ett par minuter.

Blanda ner spenatbladen och tomathalvor. Låt koka några få minuter till. Smaka av med limesaft, salt och koriander.
Servera som den är eller med basmatiris, om inte önskas vegitarisk tillsett stekt kycklingfile.

2 kommentarer:

  1. Mmmm, dette ser godt ut!

    Se forresten svar vedrørende surdeig på matbloggen min.

    Trine ;)

    SvaraRadera
  2. Jag satte en sur deg i går faktiskt :-) Blir insperert av dig ......

    SvaraRadera