onsdag 30 juni 2010

Soltorkad tomat och fetaost fyllt ört bröd

Detta brödet hadde jag till tomat soppan i dag. Jag skulle även kunna tänka servera det med bara tzatziki eller chilisalladen..ett riktigt matigt bröd.
220 gram mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Blanda sammen
4 ägg
0.6 dl olivolja
120 gram matyoghurt
färsk fin hackad rosmarin och koriander(kan byta ut örterna till dina favoriter)
Piska detta gott sammen.
Rör sen ner det försiktigt i mjölblaningen och rör minst muligt.
Rör till sist ner
150 g ternad fetaost
50 gr grov riven gulrot/morrot
100 gr skivade soltorkadetomater i olja
40 gr svarta oliver utan skärnor
Jag smurde en stekpanna för att få en rund form på brödet. Smörj den gott med olivolja bara.
Stek i 180 grader ca 50 minuter.....Låt svalna på ett galler.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar