torsdag 1 juli 2010

Biscotti med sjokolade och apelsin








Ingredienser
150 g grovhakkede mandler
50 gram grov hackad sjokolade
1 ss revet appelsin skall
100 g smör
1½ dl socker
2 ts vaniljesocker
1 ägg
3½ dl vetemjöl
1 ts bakpulver
Tips :
Typisk italienska kaker som ofte serveres ved at de dyppes i söt vin. De er også gode å dyppe i kaffe. Denne oppskriften gir ca.40 stk.

Så gör du :
I stekeovnen ved 200 grader i ca. 15 minuter. Torkas ved 50 grader i ca.45 minutter
Hakk mandlene grovt for hånd eller i maskin. Riv skallet av godt vasket appelsin. Rør smør, sukker og vaniljesukker mykt. Tilsett egget og rør om. Vend i mandler, sjokoladen och appelsinskall. Bland hvetemel og bakepulver og arbeid dette inn i deigen. Er deigen klisset tilsetter du litt mer mel.
Del deigen i fire like store biter og trill ut lange, smale lengder. Trykk dem litt flate. Stek midt i ovnen.
Skjær lengdene på skrå til små kaker og legg dem med snittflaten opp. Sett dem tilbake i ovnen, hvor temperaturen er senket til 50 grader, og la dem ”tørke” til de er helt tørre og sprø. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar