onsdag 21 juli 2010

Bröllop med 4 retters

Här om helgen hadde jag bröllop.
Då var det till förrett: Curry marinerade Scampi på en mango och ingefära sallad och toppad med cashewnötter.

Till huvudrett nr 2: Seranoskinka och soltorkadtomat lindad breiflabb med saffrans risotto och smör slungade sparris .


•ca 400g risottoris
•1 dl kycklingfond
•2 stk sjalottløk, finhakket
•olivenolje
•0,5 g safran evt.1 strøken ts gurkemeie
•0,5 dl hvitvin (kan utelates)
•0,5 dl olivenolje
•20 g revet parmesanost
•salt og pepper



Ha litt olje i en varm kasserolle og ha i sjalottløk og risen. La det surre til risen og løken blir blank. Ha i safran eller gurkemeie
Ha over hvitvin og la det koke inn. Spe med buljongen litt og litt, du skal ikke dekke risen med buljong.
Like før servering har du i parmesan, salt, pepper




Till huvudrett nr 1 fick de: Lime och vitvins marinerad svinefile på Hillevis chilisallad och klyftpotatis



Desserten var självklart: Vanilj pannacotta med basilika marinerade jordgubbar,...Klassiker





1 kommentar: