fredag 30 juli 2010

NYHET nya knäckebröd i kafeen

25 g jäst
6 dl kallt vatten
1 ss honung
nesta en ss salt
8 dl sammlet rug grov
2 dl majsmjöl eller grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl solsikkerfrön/solrosfrön
1/2 dl linfrön
2 dl sesamfrön


Det blev både hjärtan och runda knäcke bröd i dag.
Gör så här:
Smula jäst och ta upp i et kalla vattnet, honungen och saltet. Blanda i resten av ingredienserna.
Degen skall jäsa minst 1 timme och max 4-5 timmar
Sett ugnen på 225 grader. Strö vetemjöl på bakbordet och kavla ut degen till en tunn platta och tryck ut det mönstret du vill ha. Lägg dem på bakplåtspapper och stek i ugnen i ca 13 minuter.
Låt dem svala på ett galler.
Glasskex hållaren har blivit reklam stativ och blomm-potta.....dett är en gammal flask hållare som jag köpt för ca 1000- 1600 av en tjej här på Kapp.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar