måndag 19 juli 2010

Spelt/dinkel grov bröd

Det är så saftigt och gott. Perfekt bröd till ostbrikkan. har mycket smak i sig och saftigt.


Detta behöver du:
2 dl havregryn
5,5 dl siktat dinkelvetemjöl /speltmel
1 dl linfrön
1 dl russin eller andra torkade frukter
1-1,5 dl grovt hackade hasselnötter eller andra nötter
2 tsk bikarbonat/natron
1-2 nyper havssalt
4 dl naturell yoghurt
3 msk honung eller sirap
1-1,5 st rivet äpple
(2 msk blandade frön till topping om man nu vill dekorera det )
Hoppas ni har hatt en lika fin sommar som jag.
Prosjektet i storgatan rullar på och varje dag händer det något nytt. Väggar setts upp och taket är rivet :-)
Jag kommer snart lägga ut massa bilder så ni kan följa med. Jag trenger oxå massa insperasjon till mat och interiör.....Ha en fin dag. Nu skal vi köra förbi trollväggen och sen vidare till Averøya och hoppas på att få massa fisk nu i veckan. Då blir det torsk eller makrill på menyen.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke (utom de fröna som du kan strö på brödet)
3. Rör sedan ner yoghurt och honung/sirap.
4. Riv i äpplena och rör nu minst möjligt.
5. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll ner smeten.
6. Strö på fröna
7. Grädda brödet cirka 80 minuter, nederst i ugnen. Kontrollera brödet med ett träspett (är det torrt så är brödet klart).

1 kommentar:

  1. Ved en tilfeldighet snublet jeg over bloggen din, og jeg bakte dette brødet i går kveld. Det smakte utrolig godt og var jo veldig enkelt å lage. Takk for god oppskrift og inspirasjon til å prøve noe nytt! Bloggen er lagret blant favorittene :)

    Anne

    SvaraRadera