Mandelbunn
• 170 g malte mandler
• 3 egg
• 175 g sucker
Forvarm ovnen til 180C
Først setter du egg og sukker i en skål
Visp egg og sukker stive til en fin eggedosis.
Bland i malte mandler
Legg bake papir i bunnen på den smurte formen
Stek kaken på 180C i cirka 20-25 minutter.
Falkenberg 2010
Vi var på kreftfestivalen i Glommen en dag och fick denna goda skaldjurs tallriken. Faktiskt 2 dagar var vi där.
En fin liten ort utanför Falkenberg. Händer inte mycket där förytom en halv vecka, ofta mitt i industisemestern då det brakar lös med festival. Fortsettning av reseptet:
Bringebær fylling:
• 287 g sukker
• 3 eggehviter
• 1 egg
• 150 ml nypresset sitronsaft (fra 3 sitroner)
• 2 ss sitron skål (fra 2 sitroner)
• 65g hvetemel
• klype salt
• 275g av frosne bringebær, tint
• melis (til å dryse over når dem er ferdig)
Bringebær fylling:
• 287 g sukker
• 3 eggehviter
• 1 egg
• 150 ml nypresset sitronsaft (fra 3 sitroner)
• 2 ss sitron skål (fra 2 sitroner)
• 65g hvetemel
• klype salt
• 275g av frosne bringebær, tint
• melis (til å dryse over når dem er ferdig)
Først så trenger du frosne bringebær
la dem tine.
Rasp av sitronskall og press ut sitronsaft av sitronen. Bland i en annen skål mel, egg, eggehvite, sukker, nypresset sitronskål, sitronsaft,hvetemel og salt.
Vips det sammen på hand. Rør alt godt sammen
Ta bringebær gjennom en sil sånn at det ikke kommer noe sten i smeden.
Som du ser bare ren saften av bringebær
Bland det godt sammen.Hell altsammen over i den ferdige kakebunnen du nettopp stekte og stek den videre i cirka 25 minutter
Du ser når den er ferdig, dvs. når toppen av kaken ikke er lengere flytende.
Når den kommer ut av oven la jeg det bli litt kald.
Jeg setter den etter en stund i fryseren for 30 minutter slik at den setter seg bra
Här är vi på Skrea strand i Falkenberg. Vi var välldigt heldiga med vädret hemma i Sverige v28. Blev mycket god mat och kaker. Har fått så mycket insperasjon till kafeen som är i full fart.
la dem tine.
Rasp av sitronskall og press ut sitronsaft av sitronen. Bland i en annen skål mel, egg, eggehvite, sukker, nypresset sitronskål, sitronsaft,hvetemel og salt.
Vips det sammen på hand. Rør alt godt sammen
Ta bringebær gjennom en sil sånn at det ikke kommer noe sten i smeden.
Som du ser bare ren saften av bringebær
Bland det godt sammen.Hell altsammen over i den ferdige kakebunnen du nettopp stekte og stek den videre i cirka 25 minutter
Du ser når den er ferdig, dvs. når toppen av kaken ikke er lengere flytende.
Når den kommer ut av oven la jeg det bli litt kald.
Jeg setter den etter en stund i fryseren for 30 minutter slik at den setter seg bra
Här är vi på Skrea strand i Falkenberg. Vi var välldigt heldiga med vädret hemma i Sverige v28. Blev mycket god mat och kaker. Har fått så mycket insperasjon till kafeen som är i full fart.
Bloggingen kommer lite i efter hand i semester tider och högsesonger men nu är jag på G igen med massa favoriter :-)
Denne skal prøves så fort bringebærne oppi skogen her er modne. Kan aldri bli feil med mandelbunn og bær, det er jeg sikker på:)
SvaraRaderaKlem Ingvild