fredag 23 juli 2010

Blommkålsoppa med seranochips och toast


Ingredienser
ca 400 g blomkål /brokkoli, i biter
1 stk liten løk , finhakket
2 båt hvitløk , finhakket
1 ss smør
5 dl vann
1 stk grønnsakbuljong (terning) eller kyckling fond ca 2 ss
1/2 dl vitvin
1 dl melk eller matfløte
¼ ts pepper och salt

Gör så här:
Skyll, rens og del opp grønnsakene, også stengelen. Smelt smøret i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og rør til løken blir myk og blank. Tilsett grønnsakene, vann og buljongterningen(fonden, vitvinet. La suppen småkoke i ca 10 minutter. gör soppan slät med en stavmikser. Tilsett melken/matfløten. Smak til med salt och pepper.

Tips:
Du kan godt bruke bare brokkoli eller bare blomkål i suppen.
Serano chips kan du göra så här: lägg ut dem på bakplåtspapper och in i ugnen på ca 200 grader i några minuter. Ta ut dem när de är crispy/spröa
Underbara Falkenberg!
Här måste jag bara visa underbara Falkenberg igen. Bloggingen blev lite undanskyvd på grund utav en hektiskt vecka i hemma byn.
Men 2 dagar på stranden blev det.
För att inte glömma Gekås/Ullared besöket vi hadde en hel dag. Det var säkert 3 år sen jag var där senast och det har faktiskt inte hänt så mycket, men lite större har det blivit. Det är i vart fall fortfarande fruktansvärt billigt för vissa ting. Vi slapp faktiskt till och med stå i kö. Dit måste ni dra om ni är i trakterna.

Här var vi tidigt ute en morgon till stranden, så vi skulle få bra platser..... Alltid säkert kort att ligga vid strandbaden.
Ennu en härlig dag på stranden i Falkenberg v 28


1 kommentar:

  1. Jeg har ikke fått tittet så mye i sommer, nå tenkte jeg å se hva som har skjedd:) Så kikker jeg her hos deg, og jammen blogger du ikke fra Falkenberg - jeg kom hjem derfra i dag:) Dvs Glommen. Herlig plass. Tenkte kanskje jeg skulle ta turen til Gjøvik og besøke kafeen din i morra hvis det er søndagsåpent... Fortsatt god ferie! Herlig plass - Falkenberg!! Heidi

    SvaraRadera