fredag 5 mars 2010

Foccacia


Foccacia är ett Italienskt formbröd som är känt över hela värden.

Gör så här:
5 dl vatten
25 g jäst
3 msk olivolja i brödet plus till utbakning ca 1 msk
1/2 msk salt
2 tsk socker
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
1 tsk Gurkmejram
1 tsk vitlökspulver eller pressad färsk
1 dl Oliver
8 dl mjöl
Flingsalt

Vill du ha färg på brödet brukar jag ha i gurkmejram, eller curry.
Pynta brödet med te.x
Tomat
Oliver
örter
Lök
fetaost
Något som oxå är välldigt gott att ha i brödet är soltorkadetomater, bara att använda fantasin.
Lös upp jästen i lunket vatten och oljan. Ha upp i örterna , salt, oliver, vitlöken och socker.
Tillsett mjölet och låt heva till minst dubbelstorlek som är ca 30 minuter. Ta den ut på en smurt plåt eller bakplåtspappar och dra den ut till ca 3 cm tjock fyrkant (använd mjöl eller olja till hjälp)och hev en gång till i ca 30 minuter.

Dryss över flingsaltet och garnera med tomat och oliver osv.....

Stek den i ugnen på 200 grader och 25 minuter. Avkjöl på rist, kan hända den blir våt inne i om inte man får luftat bottnen.

1 kommentar:

  1. Hei, kjære deg!

    Nå er det virkelig på tide å prøve noen av disse DEILIGE oppskriftene dine! Marcus hadde bursdag i går (3 år - kan du tenke deg!?!) og i morgen er den store bakedagen. Puh, du skulle vært her for å hjelpe!!

    Varene dine står klar og venter på deg! :)

    Håper vi sees snart!

    Suss, suss!

    SvaraRadera