INGREDIENSER
(4 förrättsportioner)
250 g kycklinglever
220 g smör + smör till stekning
1 msk finhackad schalottenlök
3 msk konjak
2 ss fløte
salt och malen vitpeppar
SÅ GÖR DU:
1. Låt smöret bli rumstempererat. Skala och hacka löken. Bryn den gyllengul i smör och ta upp den ur pannan. Bryn därefter levern och krydda den med salt och peppar. Den ska vara vackert brynt runt om och lite rosa i mitten.
Ta upp levern och häll konjaken och grädden i pannan och vispa ur. Häll gräddblandningen över levern. Låt svalna.
2. Kör kycklingen, löken, smöret(mjukt smör, ej smält så lurt att ta ut dagen före) i mixer(foodprosessor) eller matberedare Låt moussen stå kallt till servering.
Tips:
1. Lägg moussen i en skål(med plastfolie runt, så det är lätt att ta ut) och servera den på julbordet.
Eller som förrätt:
Doppa en sked i varmt vatten och forma ägg av moussen.
Servera moussen med cumberlandsås och små gurkor, frisésallad och smörstekt svamp.
Eller
4. Spritsa moussen i stora champinjonhattar och servera som drinktilltugg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar