torsdag 4 mars 2010

Kardemummaskorpor

4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk mald kardemumma
1 1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 ägg
1 äggula
125g mandlar
1 ägg
1 msk mjölk

Sätt ugnen på 215 grader.
Blanda alla ingredienser och arbeta ihop till en fast smet. Dela upp den i 4 delar och rulla till ca 3 cm tjocka längder. Pensla rullarna med ägg och mjölk.
Dem skall bakas på bakpapper i 190 grader i 15 minuter.
Ta ut plåten och skär längderna på sniskan så det blir långa fina skivor, i ca 2 cm skivor. Sära bitarna och sätt tillbaka plåten i ugnen.

Stäng av värmen och låt skorporna stå inne på efter värmen med dörren på glent.
Servera till en god kopp chai latte......det gjorde jag här en kväll och det var sukse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar