Gör så här:
5 dl vann
1 dl olje, solsikke, raps eller olivenolja
1 egg
1 ts salt
1 ss sukker
5 dl vann
1 dl olje, solsikke, raps eller olivenolja
1 egg
1 ts salt
1 ss sukker
1 knivspets cayennpepper
Timjan
Timjan
1 pk gjær
2 dl havregryn, små som stora
5 dl sammalt hvete, fin
7 dl hvetemel eller ta mer om degen är för kladdig
Egg til pensling
Gourmetsalt, ikke havsalt att strö över för gräddning
2 dl havregryn, små som stora
5 dl sammalt hvete, fin
7 dl hvetemel eller ta mer om degen är för kladdig
Egg til pensling
Gourmetsalt, ikke havsalt att strö över för gräddning
Värm vannet til det er ca 37 grader.
Ha olja, ägg, salt, örter och sukker i væsken, ha i gjæren til slutt .
Rør til gjæren er oppløst
Ha i havregryn og resten av melet, litt om gangen, elt godt.
Kavla ut degen direkt och ta en pizza skärare och skär fina längder. Snurre dem lite och pensla dem sen med ägg och strö över salt
Stekes i 5-8 minutter på 230 grader, midt i ovnen, til de har fått litt brunfarge .
Passar perfekt till soppa eller tapas, saknas bara aiolin att doppa dem i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar