Sweet potato cheescake
Jätte god och krämig sak.
Gör så här:
300 g digestivekex
125 g smält smör
1 stor sötpotatis ca 2,5 dl sötpotatis pure
600 g philadelphiaost
125 g mjukt smör
1,5 dl socker
0,5 dl brunt strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
4 st ägg
3 msk grädde
Kör kexen och det smälta smöret i en foodprosessor. Fördela gämt i en form med avtagbara kanter och helst bakpapper i bottnen. Gör en kant på ca 2 cm. Grädda på 200 grader i 5 minuter. Låt svalna något
Skala potatisen och skiva den i 4 bitar, koka i ca 15 minuter och tillsett salt i vattnet. Passera den i en prosessor till ett fint mos. Låt svalna.
Blanda de övriga ingredienserna utom grädden och äggen. När du gjort det tar du ett och ett ägg i taget och vispar den i smeten samt grädden. Häll till sist i sötpotatismoset och häll i det i kex bottnen. Stek i ca 50-60 minuter i 175 grader. Sett i kylen mins 3 timmar före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar