torsdag 11 mars 2010

Karbonade smörgås de lux

Karbonader:
1 ss olja eller smör
500g karbonadedeg
1 lök
1 ägg
1/2 dl kallt vatten
2 tsk potatismjöl
salt
peppar
2 tsk vitlökspure

Hacka löken fint och blanda alla ingredienser till karbonaderna i en bolle. Gör dem så stora som du vill ha dem (lönar sig att laga dem lite tunnar i mitten)och stek i smör eller olja på ganska hög värma. Sett in i ugnen de sista 10 minuterna.

Till smörgåsen:
1 brödskiva
1/2 lök
smör (kan bruka laktosfritt)
sallad
Tomat

Rosta brödet i ugnen samtidigt som karbonaderna på ca 180 grader. Skiva löken och stek ringarna mjukt i smör.
Ta ut brödet efter ca 5 minuter och smöra på smör och sen ha på sallad, karbisar och löken. Jag har oxå ett spett med cornishons, oliver och tomat. På toppen har jag färsk timjan och balsamicio sirup med körsbärs smak
På bottnen av smörgåsen ser vi brukas naturfärgade tallrik. Super fina, har en del olika färger och får inte bestämmt mig vilken som är finast.

2 kommentarer:

  1. For en herlig oppdagelse! Bloggen din er så flott!! Hvorfor er Peders fristelser på Gjøvik og ikke her jeg bor? :)

    Jeg leste på profilen din, jeg blir imponert og inspirert av de som følger tilfeldigehetenes veier og gjøre det man har aller mest lyst til!

    Du blir en favoritt på bloggen min!
    http://middaghosdolbakken.blogspot.com

    Takk for fin blogg og deilige fristelser!
    Heidi:)

    SvaraRadera
  2. Hei igjen. Jeg tok meg den frihet å kopiere et bilde fra bloggen din. Si fra om du vil jeg skal fjerne det. Men tror kanskje du synes det er ok når du ser hvordan det er brukt.. :) (Håper jeg da!)
    http://middaghosdolbakken.blogspot.com/2010/03/fantastiske-blogger.html
    Heidi

    SvaraRadera