onsdag 3 mars 2010

Hallon tryffel




Hallontryffel ca 15 miuter att laga
# 1/2 dl vispgrädde
# 2 msk honung
# 150 g mörk chokolad
# 25 g osaltat smör(går oxå med vanligt)
# 1/2 dl hallonpuré (hallon passerade genom finmaskigt nät, koka upp först eller värm i micron)
Koka upp grädde och honung till tryffeln. Värm choklad och smör i mikron (cirka 1 minut) eller tills allt smält(rör i smeten efter varje minut du värmer den). Häll grädd blandningen över chokladen och rör tills smeten är blank och jämn. Tillsätt hallonpurén eller den smak du önskar. Rör slätt.
Detta kan du låta kallna i en form med bakpapper, och då kan du pluppa ut hjärtan eller om du bara skall göra runda bollar kan du bara sätta in skållen du lagat den i, i kylen. jag brukar rulla dem i kakao, smält chokolad, cocosflingor och malda nötter det är bara att använda fantasin.
Men dem jag sälger mest av är dem jag rullar i malda nötter.

Låt chokoladsmeten kallna i ca 3 timmar före du formar dem.
Inte att glömma, hur och i vad man lägger upp de små sötsakerna i är minst lika viktigt. Har en del fina bruka porslin och i detta fallet hjärte formar i vit keramik.


Det bästa med tryffel är att de klarar sig i kylen välldigt länge. Perfekt till kaffen och jag lovar det håller med en liten bit. Dessa är ganska mastiga saker :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar