torsdag 29 juli 2010

Björnbärs mazarinkaka

Detta behöver du:
200 g hårt skivat smör
5 dl vetemjöl
2 ss socker
2 ss mjölk
Blanda sammen allt utom mjölken i en bakmaskin och tilsett till sist mjölken.
Dra ut den på en plåt eller i 2 st runda formar med bakplåts papper under. Ställ kallt i minst 30 minuter. och grädda sen på 225 grader i ca 10 minuter.


Blanda sen i hop:
100 g smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
400 g riven mandelmassa
4 ägg
2 ss vetemjöl
5 dl björnbär eller hallon
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Tillsett sen den rivna mandelmassan. Rör sen i äggen ett av gången och tillsett sen mjölet. Häll över smeten över bottnen och stick ner bären i mndelmassa smeten. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
Låt kakan valna och skär sen upp i bitar......super duper god till kaffen


Ferie tider ::::::



Utsikten i från stugen. Vi var så heldiga med vädret att det kunde inte bli bättre.




Favorit fiske stället har inte så dålig utsikt heller :-)



Sommar gåvan till Birgitte och Johan var den svenska flaggan, och den kom upp fort.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar