onsdag 10 februari 2010

Scampi wook efter en hård tränings akt...

Tallriken vi ser här uppe är i från Rice. Handlagade i från Italien(Toscane). Den keramiken är bara super fin. Finnes i massa olika blommotiver.



Scampi wook

Gör så här:
Oliven olja att steka i(värm upp före du lägger i grönsakerna)
socker ärtor Ni har i så mycket ni vill av alla grönsaker
morrot
paprika röd
purjolök
blomkål
brokoli
squash
färsk ingefära ca 1 cm (skala den)

Hacka detta i passe bitar och ha upp i den varma oljan.

Stek detta på "hög" värme i ca 5 miniter och rör ofta så det inte bränner.

Ha upp i:
1/2 dl Solsikkerkärnor
18 scampi utan skal och förkokta(om inte förkoktastek dem för du lägger dem i wooken)
1 msk sesamolja
2 msk oyster saus
thai sweet chilisås ca 1 msk

Smaka av med salt och peppar och låt puttra sammen i ca 5 minuter sen är det klart till servering.
Om man vill ha så passar det med nudlar eller ris till detta. Men behövs inte.

1 kommentar: