torsdag 13 maj 2010

Vad firar vi igenterligen i dag...jag firar i alle fall med utbakning av mitt surdegs bröd


Vad är det vi firar i dag?

Kristi himmelfartsdag (latin: ascensio Domini) er en kristen bevegelig høytidsdag som feires 39 dager etter 1. påskedag (altså 40. påskedag), det vil si torsdag mellom 6. og 7. søndag i påsketiden. Kristi himmelfartsdag faller på 13. mai i 2010, og på 2. juni i 2011. Den feires til minne om at Jesus Kristus ifølge Evangeliet etter Lukas skal ha fart opp til himmelen 40 dager etter sin oppstandelse.

Festen ble antagelig innført på 300-tallet, da enkelte kristne kirker begynte å feire den som egen fest. Det første kjente eksempel på at denne finnes i en liturgisk kalender er fra begynnelsen av 300-tallet, da synoden i Elvira avviste en skikk med å begynne en ny fasteperiode etter den førtiende dag. Begrunnelsen for en slik faste ser ut til å ha vært at man ville markere at Kristus var tatt bort fra jorden. Feiringen nevnes også i prekener av St Johannes Krysostomos og andre.

I Norge er Kristi himmelfartsdag en offentlig høytidsdag som ofte kalles bare «Kristi himmelfart», eller spøkefullt «himmelspretten»

Här ligger Nora och Magnus i trappan på Balke. Magnus är mitt fadder barn och blev nu 2 år. Tenk som tiden går, inte länge sen han var en liten liten baby.
Nora är Habbitørens söta lilla jenta.
I går kom Lev lantligt i brevlådan och hela 3 fulla sider om Peder Balkes Hus. Sid 53 och framåt. Värt att läsa..........

Oa hadde i går oxå en fin sida om moteshowet vi hadde förra fredagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar