onsdag 12 maj 2010

Vanilj pannacotta med basilika marinerade jordgubbar och sjokolade hjärtan

8 st underbara pannacotter
6 dl grädde(flöte)
4 dl mjölk
5 ss socker
1 delad vailjstång
1 ss vaniljsocker
4 gelantinblad(6g)

16 jordgubbar
1 dl socker
1 dl vatten
16 basilikablad


Gör så här:
Koka upp grädden, mjölken, vaniljstången(som är skåren på längden) och sockret i kastrull.
Ta av från plattan och låt stå i 15 minuter. Lägg gelantinbladen i kallt vatten och efter 5 minuter har du upp dem i den varma mjölk blandningen. Rör allt gjemt och se till att gelnatinet löst sig upp ordentligt. Ta upp vaniljstången och skrapa ur fröna.
Medans blaningen svalnar rör du in i mellom. När den svalnat tillrekligt så du kan ha den upp i dina utvalda portions skålar fördelar du dem i 8 st glas/formar.
Låt stå kallt i minst i några timmar. Skall bli ganska stivt. Om du inte skall servera dem ur skålen du hatt de upp i kan du doppa bottnen snabt i varmt vatten och venda över på en tallrik. Servera direkt och tallriken skall vara "kall".

Koka upp socker och vatten. Ha i basilikabladen och svalna av. Skiva/dela jordgubbarna och ha i sockerlaken. Detta skall vara kallt när det serveras.
Jag har oxå hatt blåbär, citronmelis och mina fina sjokolade hjärtan som pynt. Välldigt fina färger sammen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar