onsdag 27 oktober 2010

Grön oliv tapenad på crostini

Du trenger:
crostini
1 Bröd bit eller baguetter som du skär i passe stora skiver.
Stek i ca 100 gr smör och 1 dl olja , 50%smör och 50% olja med vitlökpure ca 1 ss. Stek det till du är säker på att brödbiten trekkt till sig massa smör och olja. In i ugnen ca 10 minuter på 200 grader.... den skall nu få lite färg. Och sen svalna och bli sprö.

Tapenade:

250 g urkärnade gröna oliver
1/2 röd chili finhackad
3 ss olivolja

Kör allt i en mixer/prosessor. Och det är klart.

Fördela på dina crostini och njut !


Vi hackar mycket lök om dagen, så då har jag investerat i dessa fina svetsar glasögonen. Tycker det fälls många tårar här på köket. Men nu är allt bra igen :-)


Nu har jag fått in jätte goda koffein fria teer och inte tala om muslin med det underbara förpackningen :-) Kan nästan köpa det för bara pynt på köket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar