tisdag 12 oktober 2010

Sjokoladerulltårta.

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk(ev laktosfri)
Vispa ägg och socker pösigt/äggedosis. Blanda mjöl, kakaon, bakepulvret och ta det i smeten försiktigt och inte rör för mycket. Rör i mjölken försiktigt. Ha det upp på en långpanna(på bakpapper). Jag hadde igår bara en liten ugn ledig på köket, så då blev det den. Det är därför min är ganska tjock. Men det tyckte ja var fint. Grädda på 250 grader i ca 5 minuter. Min var tvungen att stå lite lite längre.
Förbered foliet med socker (och nötter om du vill). Vänd upp rulltårtan på foliet och låt svalna något. Lossna papiret och ha på smörkrämen och rulla till en fin rull.

Smörkrämen;
Detta är ett sånt ca resept. Så smaka av den och kän att din är seig nog.
Ca:
150 g mjuktsmör/rumstemerert
100 philadelfia
120g melis
1 äggplomma
2 ss vaniljsocker
om man vill kan man ta i lite kakao oxå.

Rör sammen alla ingredienser för hand eller i en foodprosessor.

Strö över riven sjokolade och blåbär. Eller om du har något annat gott i skaferiet.



Så här får mina gäster det!





1 kommentar:

  1. Jeg er glad i rullekake og denne oppskriften ser aldeles nydelig ut.

    SvaraRadera