onsdag 26 maj 2010

Smörgåstårta på en kul vri ....

Bröd tårt bottnar: 1 st kak form till ca 8-10 personer
50 g gjär
50 g smör
5 dl mjölk
salt
600 gr mel
150 g sammlet hvetemel, fin
1 ägg till pensling
Pynt: frön och örter.
Baka degen som vanligt. Smelt först smöret och ha i melken och rör ner den fingervarma vetskan i gjäret.....fortsett med de torra ingredienserna. Och hev i ca 30 minuter. Kle en spring form och smöra kanterna gott. Ta upp degen i den och hev ca 30 minuter till. Pensla före stekning och så kan du garnera brödet som jag har gjort(timjan, sesamfrön och solsikkerfrön. För att tomjan skulle stanna på brödet ringlade jag lite olja på örten så den inte skulle flyga i väg i ugnen). Grädda i 30 minuter på 225 grader. Avkjöl brödet före du skär i det.




Skär tre lag och fyll med vad du vill.
Jag har fyllt med en curry-kyckling röra på ett lag och philadelfiaost, riven ost, tomat, sallad och skinka på ett lag. Bara fantasien som stoppar dig.

Jag delade min in 8 bitar, men det blev välldigt stora bitar. Jag tog oxå ett grillspett med jordgubbe och tredde igenom varje tårt bit.


3 kommentarer:

  1. Så utrolig smart og fantasifullt! Denne likte jeg Hillevi:) Kjempe TIPS!

    Nina

    SvaraRadera
  2. Du, dette var genialt! Kjem til å låne denne ideen altså :-)

    SvaraRadera
  3. Herlig, jeg som hadde tenkt å spørre deg om du hadde en god oppskrift på smørgåsterte :)

    Klem Ingvild

    SvaraRadera