fredag 22 oktober 2010

Fisk och skaldjurs pasta och min kakao i den kalla höst heimen

2 Personer mättar:
80 g laxkotletter, kokt och rensad
80 gr torsk
40 gr krepsehaler
2 ss med rekeost
2 dl flöte
1 lök (liten)
2 ss finkuttad purjolök
1/2 dl hummerfond
1/2 dl vitvin
salt och peppar
1/2 citronpressad
dill
1 skivad gulrot
vatten och maisena

Ta fisken och koka eller i ugnen på 150 grader i 20 minuter...låt svalna av sen bena ur och ta bort skinnet. Detta trenger du inte om du köper fina fileer. Men det gjorde faktiskt inte jag denna gången
Stek löken , skivade gulroten och purren mjuk. Tilsett alla de flytande ingredienserna och kryddorna. samt red den vid ett uppkok. Vid servering knäck ner fisken i såsen och servera till potatis, ris eller pasta.

Min älsklings kakoa som jag även serverar i kafeen.

3 ss sjokoladesås i en kopp
Blanda mald ingefära, kardemumma och mald muskot och ta en knivspetts av det.
Koka upp eller stima 1 dl H-melk.
Blanda allt gott och toppa med kräm och finhackad mjölksjokolade

Deiligt alltså!

2 kommentarer:

  1. Hovmelk?? Mener du H-melk?

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Beklagar att jag skriver lite rotete men ja, det vard et jag mena :-)

    SvaraRadera