fredag 9 april 2010

Biff wook med villris




Vår stämnings bilder var jag tvungen att ta med :-) Nu tror jag våren har kommit till Toten oxå.






Du behöver:
200g nötkött i strimlor

4 Sparris
1 chilipepper
4 vårlöks stjelkar
1/2st saft i från apelsin, plus lite skal
1 ss hackad ingefära
1/2 fänkål
1 gulrot
1/2 rödpaprika
1/4 kålrot i terningar
1 vitlöksfedd

1 1/2 dl teriyaki sås
1 ss sesamolja
1 ss olja att steka i

Ris till servering

Hacka upp alla grönsaker och smaker. Strimla biffen. Börja med att setta på risen, den tar oftast längst tid.
Stek grönsakerna i en panna och biffen i en. Kom i håg att ha stark värme på biffen och stek bara någon minut.
Ta köttet upp i grönsakerna och häll i teriyakisåsen och sesamoljan, dela apelsinen och skivisa i saften i från 1/2 apelsin.
Koka upp och servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar