söndag 4 april 2010

Hytteturens bravader 2010 är slut för i år. En liten uppsumering på vad som igenterligen hände :-)

Ni skall inte tro att vi bara grillar pølse i backen. Här ser ni bruchetta med spekeskinka och ristat bröd. Detta tar dig max 10 minuter och maten är klar mycket fortare än pølser m.m
Bruchetta till 4 sultna skiløper:
6 tomater med mycket smak
1 rödlök
2-3 vitlöksfedd
1 kruka basilika
2 ss olivenolja av god kvalite
salt och svartpeppar
Hacka tomat i passe bitar och rör försiktigt ner den hackade löken, vitlöken och basilikan samt häll i oljan. Kverna i salt och peppar och rör försiltigt till allt blandat sig.
Rista bröd i ugnen med smör eller olja så det blir sprøtt. Putt inte dem varma upp i en sluten påse utan vänta till kallnat och virra bara papper rund.(anars blir dem mjuka)
Du kan ha kött till och då passar parmaskinka, seranoskinka, spekeskinka m.m

En av våra middagar blev som vanligt kyckling. Enkelt och gott.


Jag hadde lovat mig själv att bli klar med min stickning, men ack ack fel tog jag. Skall i vart fall vara klar med täcket 2010. Då skall jag stolt visa fram det. För något år sen var det i alle fall inte aktuellt att ta med det på hyttetur, men med åren har den fått bli med.
Vi tog en snabb visit på afterski och det blir som alltid trevlig stämning.
Vi hadde inte en enda solglimt förens vi reste hem i går och mellanlandade på hafjell. Där titta solen fram i 5 minuter.
I dag på Gjøvik skiner solen och jag skall ta mig en jogg runda. Påskens extra kilo måste man løpa fort i från.
Fortsatt glad påsk



4 kommentarer:

  1. Tack för titten hos mig!!! Blev jätteglad att hitta in hit =) Gud så gott allt ser ut. Nu blev jag vrålhungrig!!!!
    Ha en fin påsk!!
    Kram Fia

    SvaraRadera
  2. Heisann Hillevi!

    Her var det mange fristelser,
    må komme tilbake og prøve noen...
    Muffinsformene mine er fra
    Åhlens, det måtte svensker til;-)

    Fortsatt god påske!!
    Mvh HC

    SvaraRadera
  3. Hei og takk for hyggelig hilsen.
    For en HERLIG blogg, med mange nydelige fristelser.

    Hit kommer jeg igjen!

    Fortsatt god påske.

    Klem fra Tonje

    SvaraRadera
  4. Hei!
    For en fantastisk blogg du har.
    Gleder meg til å prøve litt oppskrifter og ikke minst følge deg videre.
    Fortsatt glad påsk til deg også♥

    SvaraRadera