tisdag 27 april 2010

Urt och vitlöks marinerad svinefile/fläskfile


Detta är en kall svinefile rett som passar utmerkt till tapas, förrett eller en huvudrett.....Dena kan gott lagas dagen före. Ju längre den ligger i marinaden ju mer smak får den.
Svine fileen kan du gott steka först för den skall kallna.
2-3 st svinefileer(helst marinerad sen förr) ca 500 g per st totalt ca 1200g
blanda marinaden:
1 dl olivolja
4 ss vitvinsvinäger
4 ss thai sweet chilisås
2 st skivsade limer
1 dl vitvin
2 ss vitlökspure
3 ss kallt vatten
1 ss dijongsenap
2 ss dill helst färsk
1 skvisad apelsin
salt och peppar
1 ss greslök
2 dl hackad purjolök
1/2 fin tärnad röd paprika
1/2 skivad eller tärnad rödlök
Blanda marinaden gott och ställ kallt.
Stek svinefileen i smör och olja gemt på sidorna. Ta in den i ugnen ca 25 minuter på 180 grader. Den skall vara lite röd i mitten. Ställ den kallt och efter den blivit helt kall skivar du i den i marinaden. Som jag sa innan är den best om den får stå och trecka i några timmar innan den äts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar