Till 2 st runda normal formar:
450 g normalsaltat smör + smör att smöra formen med
450 g mörk choklad av god kvalitet
5 dl rostade hela nötter
ca 10 dl (900 g) strösocker
5 ägg
4 äggulor
1/2 dl vaniljsocker
ca 6 1/2 dl (400 g) vetemjöl
1 krm salt
Hallontryffel:
1/2 dl vispgrädde
2 msk honung
150 g mörk choklad
25 g osaltat smör
1/2 dl hallonpuré (hallon passerade genom finmaskigt nät)
1 dl frysta bringebär
Smält smör och choklad. Blanda övriga ingredienser och vänd ner
i choklad-smeten.Ta bakpapper i bottnen på en form och häll allt i formen (30 x 20
centimeter). Grädda i 180 grader i 20 minuter. Låt kallna.
Tryffel:
Koka upp grädde och honung till tryffeln. Värm choklad och smör i mikron (cirka
1 minut) eller tills smöret smält. Häll grädden över chokladen
och rör tills smeten är blank och jämn. Tillsätt hallonpurén.
Rör slätt. Rör sen ner de frysta bringebæren . När kakan är kall, bred hallontryffeln över kakan.
Åhh, denne ser utrolig god ut:)
SvaraRadera