fredag 2 april 2010

Tomatsoppa med grön pesto och corizo-toast

Soppa:
5 portioner
2 kilo tomater eller krossade tomater i burk
6 scarlottenlök eller 2 vanliga gullök
4 klyftor vitlök
4 dl vatten
3 ss socker
2 ss vitvinsvinäger
4 ss olja
1 dl kyckling fond/kraft
salt
cayennepepper(mycket)
lite basilika och oregano

Ruccola och pesto till servering av soppan(spe ut peston med olja om den är för tjock)

Hacka lök och vitlöken fint. Stek den mjuk men inte så den får färg. Ha upp i tomaten och resten av ingredienserna. Koka upp den och kör den jämn med en stavmixer.
Servera med toast. (beroende på kvalite så kan det hända att ni måste tillsetta mer socker eller smaker)

Toast:
Bit bröd
Smör eller olja att bre på skivan, vitlökspure kan ta och blanda i smöret eller oljan.
Chorizo, Spekeskinka eller rökt skinka
Tomat i skiva
Riven ost
Jag har valt att garnera med sallad, balsamico sirup och granatäpple.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar